Читај ми!

Кризни штаб без пооштравања мера за спречавање ширења Ковида 19

У току је седница Скупштине Србије на којој се очекује избор председника парламента и осталих радних тела. На чело Скупштине долази Ивица Дачић, од којег је дужност министра спољних послова данас преузела Ана Брнабић. Предлог за избор Ивице Дачића за председника Скупштине потписало је потписало 215 посланика. Уочи конститутивне седнице, Ивица Дачић изјавио је у парламенту уочи седнице, да ће функција председника Народне скупштине бити највиша коју је до сада обављао и да, по његовом мишљењу, није ни на који начин деградиран.

У српском парламенту постоји супер већина, што представља прилику за повлачење значајних потеза на путу европских интеграција и јачања владавине права, речено је на Београдском безбедносном форуму, током панела посвећеног изазовима на Западном Балкану, могућностима сарадње и интеграцији у Европску унију. Скупштина Србије нема никакве препреке да усвоји законе важне за унапређење људских права, слободе медија, борбе против корупције, оценио је стални представник Холандије у ЕУ Робер Де Грот. Путем видео-линка на специјалном панелу "Београд-Приштина, нема решења без поверења", у оквиру Београдског безбедносног форума учествоваће и председник Србије Александар Вучић.

У борби против корона вируса нису донете нове мере, саопштено је после седнице Кризног штаба. Имунолог Срђа Јанковић каже да се постојеће мере морају спроводити доследно. Истиче да је Кризни штаб забринут због погоршања епидемијске ситуације. Јанковић додаје да  нема потребе да школе у потпуности пређу на онлајн наставу. Вирус се не смирује у земљама окружења. У последња 24 сата у Хрватској су потврђена 1.563  нова случаја инфекције вирусом корона, од којих 705 у Загребу. Неславни рекорди и у Словенији, где су забележена 1663 нова случаја и у Бугарској, где је 1472-оје новооболелих. У Босни и Херцеговини је скоро хиљаду заражених, а 20 преминулих, од чега у Републици Српској 387 оболелих и три смртна случаја.

Европски парламент доделио је демократској опозицији у Белорусији, коју представља Координационо веће, награду "Сахаров" - за одбрану људских права и слобода, а на предлог посланика Европске народне партије, социјалиста, демократа и либерала. Награда би требало да буде уручена 16-тог децембра, током пленарног заседања Европског парламента. Награда "Сахаров" је годишња награда установљена 1988-ме године, а носи име по руском научнику и дисиденту Андреју Сахарову.

Новак Ђоковић планира да наступом на Аустралијан опену почетком следеће године одбрани титулу најбољег. Ђоковић је, на конференцији за медије у Београду рекао да је Аустралијан опен  дефинитивно у плану, али да још не зна датум одласка због свих ограничења и рестрикција. Поводом наступа за А-Те-Пе куп, Ђоковић је рекао да ће на крају сезоне са тимом донети одлуку.

Уредници емисије Наташа Ракетић и  Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

Продуцент Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво