Погоршана епидемијска ситуација

Епидемијска ситуација са вирусом корона у Србији се погоршава. Само за дан број новозаражених је скоро утростручен. Јуче до 20 часова потврђено је 400 новозаражених, а детаљнији подаци биће објављени у 15 часова.

Највећи број случајева и даље бележи Београд. У Градском заводу за плућне болести расте број првих прегледа у односу на контролне, каже директорка ове установе Љиљана Тимотијевић. Додаје и да је проценат оних који се смештају на болничко лечење забрињавајући.

Епидемиолог Предраг Кон поново апелује на грађане да носе маске и тврди да та мера, уз одржавање дистанце, пружа заштиту од корона вируса од близу 99 одсто.

Европи прети колапс а ситуација са Ковидом19 је гора него што је могло да се претпостави - алармантно је упозорење Светске здравствене организације. Од почетка пандемије инфицирано је више од 40 милиона људи, од којих се 30 милиона изборило са вирусом, док је умрло милион и 123 хиљаде.

Председник Александар Вучић разговарао је путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Русије Дмитријем Медведевом, који је поздравио политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији. Како је саопштено, Вучић и Медведев потврдили су веома добре односе две земље на свим пољима сарадње, а разговарали су и о кризи изазваној пандемијом корона вируса и начинима како да Србија и Русија сарађују по том питању. Вучић је захвалио на подршци Русије почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против Ковида 19. Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета Србије.

Нова Влада Србије биће формирана до наредне среде и у њој ће бити значајан број нових лица - изјавила је мандатарка Ана Брнабић. Додала је да ће на челу готово половине свих министарстава бити жене.

Најављено је да је пред новом Владом 6 циљева које треба да оствари, пре свих борба против вируса корона, очување интереса српског народа на Косову и Метохији, економско оснаживање земље, борба против мафије и организованог криминала.

За сутра је најављен наставак седнице Скупштине Србије. Већ се зна да је нови председник парламента Ивица Дачић. Бираће се потпредседници парламента, биће именован генерални секретар и формирана радна тела. Досадашњи министар финансија Синиша Мали потврдио је за ТВ Прва да ће у новој влади остати на тој функцији. У министарској фотељи неће бити лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић који каже да остаје на месту председника општине Нови Београд.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво