Читај ми!

Да ли нам померање часовника доноси више штете или користи?

Како расте број новозражених, то се више преиспитујемо да ли смо можда већ били у додиру са коронавирусом, да ли смо развили антитела и стекли имунитет? Појаве се и вести да се неко заразио по други пут. Да ли је то могуће, ако јесте ко је томе изложен и колико сада више знамо о антителима, само су нека од питања за др Марију Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије.

Већина европских земаља ће и ове године у ноћи 25. октобра вратити казаљке за један сат уназад. Европски парламент је прошле године усвојио предлог о прекиду рачунања зимског и летњег времена, али коначну одлуку доноси Европски савет и рок је 2021.година. Још увек је доста дилема о томе да ли је померање часовника добро или лоше и које време треба изабрати за трајно рачунање. О томе ћемо разговарати са Бранком Симоновићем из Астрономског друштва Руђер Бошковић.

Овогодишња тема Дана европске баштине -наслеђе и образовање кроз дигиталне садржаје била је идеална прилика да се подсетимо на диван научно- популарни серијал Београд за почетнике , ауторке Смиљане Попов. У програм манифестације уврштене су невероватне приче из београдске историје, неколико епизода о Београђанима које смо неправедно заборавили и дестинацијама које се морају посетити. О свему томе говориће нам ауторка

Уредник и водитељ: Оливера Стајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво