Читај ми!

Маске чувају живот-корона се шири Европом

У Србији број новозаражених вирусом корона прелази две стотине већ неколико дана. Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да га брине чињеница да се вирус брзо шири. Упозорио је да ако грађани не буду носили маске нема друге мере осим затварања. Према речима епидемиолога Бранислава Тиодоровића, размишља се и о томе да буде уведен пи-си-ар тест за све који улазе у земљу или тест који доказује да је особа прележала корону.

Због пораста броја оболелих од вируса корона од сутра ће Београдска арена бити спремна за пријем оболелих. У току је дезинфекција. Радиће лекари из 15 здравствених установа у три смене. Доктор Владо Батножић рекао је за РТС да су капацитети Арене проширени са нових 150 кревета, тако да је укупан број лежајева 510.

У Републици Српској у последња 24 сата вирус корона је потврђен код још 177 особа. Пријављена су три смртна случаја. У Федерацији БиХ 946. У Хрватској је евидентирано 819 новозаражених, а преминуло је осам особа. Само у Загребу потврђено је 286 нових случајева, а вирус је ушао у многе болнице. У Словенији 726 новоинфицираних, а три особе су преминуле. У Бугарској још 603 особе позитивне на вирус и 10 смртних исхода. Број потврђених случајева вируса корона у свету од почетка пандемије премашио је 40 милиона.

Прекид ватре између Азербејџана и Јерменије, договорен ради хуманитарних разлога, који је ступио на снагу у поноћ по локално времену, одмах је прекршен, после само неколико минута. Две стране оптужиле су једна другу за кршење примирја. Француски председник Емануел Макрон и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров поручили су да се прекид ватре мора поштовати.

Цариници су на граничном прелазу Ватин спречили кријумчарење 130 килограма марихуане скривене у конструкцији једне камионске приколице, која се упутила ка Пољској. Министар полиције Небојша Стефановић похвалио је припаднике управе граничне полиције који су запленили наркотике и истакао да је гранична полиција од почетка године запенила око 620 килограма различитих врста наркотика.

У последњој утакмици 11-ог кола нашег фудбалског првенства, од 17 часова на стадиону Партизана играће вечити ривали Партизан и Црвена Звезда. Вечити ривали састају се по 163-ћи пут у борби за бодове, али тек други пут у историји без публике. Утакмица у Хумској почиње у 17 часова и можете је пратити на таласима Првог програма Радио Београда.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво