Читај ми!

Препорука Кризног штаба: носите маске и на отвореном

У Србији је уведена нова мера у борби против ковида 19 - забрана локалним самоуправама да издају дозволе за већа окупљања, саопштила је после седнице Кризног штаба докторка Дарија Кисић Тепавчевић. Препоручено је ношење маски и на отвореном. Опште превентивене мере као физичка дистанца и ношење маске су основне мере које спасавају животе, подсетила је Кисићева. Угоститељски објекти и даље ће радити до 23 часа, навела је Дарија Кисић Тепавчевић. Најавила је и да ће од понедељка Београдска Арена поново бити спремна за пацијенте.

Први пут, после 15 година, грађани могу да се вакцинишу и домаћом вакцином. Испорука с Института "Торлак" је већ почела и прве количине од 50 хиљада доза и у домове здравља стићи ће током дана.

Запослене у јавном сектору од следеће године чека повећање плата, потврдио је министар финансија Синиша Мали за РТС. У ком проценту, биће саопштено чим буде познато колики је тачно прилив од пореза на додату вредност за претходни период.

Изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак наставио је посету Србији разговором са директором канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем. Било је речи о наставку дијалога, циљевима и начинима да се реши проблем одбијања Приштине да омогући формирање Заједнице српских општина.

Пројекат обнове унутрашњег дела родне куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину је завршен, што ће данас бити и свечано обележено у присуству председника Србије Александра Вучића и шефа хрватске дипломатије Гордана Грлића Радмана. Предаја родне куће бана Јосипа Јелачића хрватској заједници у Војводини искорак је у односима Хрватске и Србије, оценио је у Вуковару шеф хрватске дипломатије.

Прва проба државне матуре у средњим школама одржаће се се од 27. до 30. октобра и обухватиће 101 школу и око 5000 ученика. Реч је о припремама за државну матуру, која се 2022. године уводи у наш образовни систем. Пилотираће се завршни испит и све три врсте матуре - општа, стручна и уметничка, а уједно ће се проверавати квалитет испитних задатака и комплетна процедура. Пројекат државне матуре у Србији спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а финансира Европска унија.

Александар Боричић поново је изабран за председника Европске одбојкашке конфередерације на конгресу у Бечу.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Продуцент: Ђорђе Радосављевић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво