Читај ми!

Ниш, Беч, Осло...

У холу Историјског архива у Нишу, Историјски архив Ниша и Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ приредили су изложбу „Краљ Милан, први почасни грађанин нишки“. Приказана су оригинална докуманта и предмети породице Обреновић, између осталог и 27 страница писама краља Милана из 1897. написаних у Бечу и послатих његовом сину, краљу Александру. Изложба је приређена поводом Међународног архивистичког саветовања које је окупило најзначајнија имена архивистике и историографије из Србије, Хрватске и БиХ. О утисцима из Ниша говориће Виктор Лазић, председник „Адлигата“.

Академски сликар и професор Данило Ивановић, водећи иконописац у Скандинавији, присетиће се како му је пре неколико година, одмах по свечаном отварању, покрадена готово цела изложба.

Од 25 изложених икона, однете су 22. До данас није отривен ни лопов, нити су пронађене украдене иконе." Не могу их украсти колико их ја могу насликати", каже уз осмех Ивановић.

Почетак емисије, као и обично, резервисан је за вести из дијаспоре и региона.

Аутор: Гордана Глигорић

Фотографије: Адлигат 

veceras.zajedno@rts.rs    

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво