Читај ми!

У Бриселу о дијалогу Београда и Приштине

Шефови дипломатија земаља Европске уније у Луксембургу разматрају дијалог Београда и Приштине. То је прва расправа на министарском нивоу откако је специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, на којој ће поднети извештај министрима спољних послова. Лајчак ће током недеље посетити Београд и Приштину.

Председник Александар Вучић примио је поруку председника Кине Си Ђинпинга, коју му је пренео члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине и директор Канцеларије Централне комисије за спољне послове Јанг Ðијечи. Током разговора у Београду, Вучић је истакао да су Србија и Кина искрено пријатељске земље, које развијају односе у свим сферама друштвеног живота. Претходно, Јанг се састао и са премијерком Аном Брнабић и шефом дипломатије Ивицом Дачићем. Премијерка је истакла да ће и нова влада наставити да развија стратешко партнерство са Кином. Јанг је честитао Србији на успесима, пре свега, у економском развоју.

У Крагујевцу је отворен центар за прикупљање ковид-плазме, четврти у Србији, саопштио је Републички фонд за здравствено осигурање. До сада су центри за прикупљање ковид- плазме радили у Београду, Новом Саду и Нишу. Пацијентима у Србији од данас је доступан нови лек против коронавируса- ремдесивир. Лек се даје само у одредјеној фази болести и само уз конзилијарну одлуку.

У области Нагорно-Карабах ситуација се не смирује. Јерменија и Азербејџан се узајамно оптужују за кршење прекида ватре, договореног протекле недеље у Москви.

Добитници овогодишње Нобелове награде за економске науке су Поли Милгром и Роберт Б. Вилсон за унапређење теорије јавне продаје. То је саопштио Нобелов комитет Шведске краљевске академије наука.

Сви велики токови река у Србији су мирни и не очекују се изливања, кажу у "Србијаводама. У сливу Колубаре са притокама, Јадру са притокама, Љубовији, горњем току Западне Мораве, Лиму и Ибру са притокама водостаји ће бити у умереном и већем порасту без достизања
упозоравајућих нивоа.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво