Читај ми!

Артритис - болест која не бира узраст

Док број заражених у Европи и нашем суседству надмашује најгоре статистике из првог таласа пандемије, ситуација у Србији се погоршава за сада без наглих скокова. Тако се наша замља нашла на тзв. зеленој листи владе Словеније за улазак путника из иностранства уз још три земље - Аустралију, Уругвај и Нови Зеланд. Проверавамо епидемиолошку ситуацију у Словенији.

На Светски дан борбе против артритиса, говоримо о симптомима и терапији за ову најраширенију незаразну болест која погађа све узрасте становништва. Наш саговорник је др Мирјана Лапчевић, председница Удружења оболелих од реуматских болести Србије.

Србија је прва земља у региону и једна од ретких у свету која је израдила студију о родној равноправности у области саобраћаја. Шта нам говори податак да само трећина жена има возачку дозволу питамо Љиљану Лончар, саветницу за родну равноправност министарке Зоране Михајловић.

Овогодишња Нобелова награда за мир одлази Светском програму за храну, једној од организација УН. „Борба против глади посебно је важна у доба пандемије корона-вируса. До тренутка када будемо имали вакцину, храна је најбоља вакцина против хаоса", наводи се у образложењу Нобеловог комитета. О значају и резултатима награђене агенције УН говори професорка ФПН Радмила Накарада.

Са вама је Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво