Читај ми!

Опрезно са Уговором о доживотном издржавању

Зашто су важни добра припрема и опрез при потписивању Уговора о доживотном издржавању и Уговора о поклону некретнине? Да ли су ови документи раскидиви и под којим условима? Који пензионери имају право на бесплатан бањски опоравак? О томе ћемо разговарати са проф. др Снежаном Неном Шантић, председницом Удружења пензионера „Стари град“ у Београду.

Удружење  пензионера "Стари град" најстарије је и најмасовније удружење пензионера у Београду, па и у Србији, са око 20 хиљада чланова. Многи старобеоградски  житељи су се одласком у пензију у овој асоцијацији посветили свом хобију и постали веома успешни сликари, вајари, свирачи, плесачи, писци... Путовања и дружења су њихова страст, али их је епидемија корона вируса  претходних месеци омела у томе. Ипак, у Удружењу пензионера "Стари град" свакодневно се одвија низ активности у складу са препорукама епидемиолога.

У минутима за здравље ћемо говорити  о вакцини против сезонског грипа. Овог октобра почела је мало раније и лекари саветују да хронични болесници и старије особе обавезно приме вакцину, како би се боље заштитили од сезонског грипа и од евентуалног преплитања вирусних инфекција са Ковидом 19. Имунизација је већ почела у домовима здравља широм Србије.

А о добробити сезонске вакцине и мерама заштите од корона вируса разговараћемо са др Иреном Џелетовић Милошевић, шефом Канцеларије за здравље старих у Градском заводу за јавно здравље у Београду.

У рубрици  радио-портрет представићемо једног од лауреата Шестог литерарног  конкурса „Драганова награда" Средоја Топаловића из Суботице. За путопис „Пут светог Јакова" добио је другу награду у категорији  Најлепша мушка путописна прича. Његова путовања су попут ходочашћа, јер на пут иде пешице. И у шпански Сантијаго, на гроб светог Јакова којег је описивао у путопису, стигао је ходајући стотинама километара.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Фото/Удружење пензионера "Стари град"



Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво