Читај ми!

Влада Илић: „Први модерни градоначелник Београда“

„Први модерни градоначелник Београда“ наслов је моногографије Саше З. Станковића на основу које је настала вечерашња емисија „Код два бела голуба“ и прича о Влади Илићу , образованом, богатом, способном индустријалцу и градоначенику Београда у периоду од 1935. до 1939.године.

Период у коме је водио Београд, остаће упамћен као "златно доба" развоја нашег града јер се овај привредник показао као изузетно способан у јавним пословима. Најпре је извршио крупне структурне реформе, увео штедљивост, водио рачуна о расходима,смањио цену електричне енергије и тако створио услове за развој занатских радионица.

Ангажовао се и у решавању социјалних проблема, изградњи станова за раднике, подизању и обнављању здравствених установа, дечијих прихватилишта, школа и вртића.
Подизањем културних, јавних и привредних објеката и улагањем у инфраструктуру, уз залагање за очување националног идентитета, омогућио је туристички, привредни и економски процват нашег града и позиционирао га на мапи европских престоница.

Аутор емисије: Александра Јагодић.

Музички уредник: Радмила Дујаковић.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво