Пуцњава код школе у околини Приштине

Непознати нападач пуцао је синоћ из ватреног оружја у близини школе у Доњој Брњици код Приштине, где су се у том тренутку налазила српска деца. Није било повређених. Полиција је дошла на увиђај после 45 минута, а инцидент је узнемирио Србе из села, који траже заштиту КФОР-а.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић захтева да се хитно идентификују и ухапсе особе које су потегле ватрено оружје на српску децу, а инцидент оцењује као сраман и кукавички напад на "нашу младост на Космету".

Државна комеморативна свечаност поводом Дана сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја у Другом светском рату, одржана је у Јајинцима код Споменика жртвама злогласног стратишта. Комеморативну свечаност предводила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Сукоби у Нагорно-Карабаху ушли су у осми дан. Јерменско министарство одбране објавило је видео-снимак последица гранатирања Степанакерта, главног града самопроглашене републике, од стране азербејџанских снага. На снимку се виде кратери после експлозија, рушевине зграда и затрпани аутомобили. Министарство одбране Азербејџана саопшило је да је реч о одмазди, јер је јерменска артиљерија, из Степанакерта гађала два азербејџанска погранична града - Тертер и Горадиз, известио је "Тас".

Амерички председник Доналд Трамп остаће у војној болници још неколико дана, због мера предострожности пошто је утврђено да је позитиван на вирус корона, саопштено је из Беле куће. Његов лекар Шон Конли рекао је да председник није на кисеонику и да су лекари оптимистични. Трамп је на Твитеру из болнице захвалио свима на бризи.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво