Нагорно-Карабах симбол замрзнутог конфликта

Данас можда најтеже борбе за Нагорно-Карабах, од како су пре седам дана почели сукоби јерменских и азербејџанских снага. Званичници Јерменије тврде да су успели да одбију снажан напад Азербејџана и да поврате територије. Из Степанакерта, неформалне престонице те области, крећу избеглице према Јерменији.Сукоб у Нагорно-Карабаху упозорење је на опасност од замрзнутог конфликта, указао је председник Србије на састанку Националног конвента о Европској унији. Према његовим речима, никада нисмо били даље од компромисног решења за Косово и Метохију и то, како каже, најмање захваљујући српској кривици. Навео је да ће он, Влада и сви који учествују у разговорима дати све од себе да се приближимо компромисном решењу.

И поред тешке ситуације због пандемије, Србија је, према првим проценама, у трећем кварталу остварила раст од 0,1 одсто, рекао је председник Вучић после прве сесије Националног конвента.

У Србији је ситуација са вирусом корона у односу на земље окружења изузетно повољна, али ипак треба да будемо обазриви, јер је пред нама зимска сезона, указују епидемиолози. Уз Београд, као потенцијална нова жаришта вируса епидемиолизи наводе Ниш, Краљево и Врање.

У Републици Српској још 82 особе су заражене вирусом корона, у Федерацији БиХ 181. У Хрватској 241 нови случај, умрле су 2 особе. У Словенији 227 новооболелих и један смртни случај. У Аустрији нови дневни рекорд - хиљаду 58 новозаражених, док је шест пацијената умрло. Највеће жариште Ковида 19 у Европи је Мадрид, чији је велики део у карантину. Шпанска влада најављује нове мере и затварање престонице са више од 3 милиона људи.

Амерички медији преносе да је Бела кућа веома забринута за здравствено стање председника Доналда Трампа. Извор СНН-а преноси да је Трамп врло уморан и да помало има проблеме с дисањем. Трамп је синоћ пребачен у Национални војно-медицински центар "Волтер Рид". Раније је саопштено да има температуру и да кашље. Амерички председник се огласио видео-поруком. Поручио је да ситуација иде набоље и захвалио је свима на подршци. Амерички председник није пренео надлежност на потпредседника Мајка Пенса, а његов противкандидат на изборима Џо Бајден повукао је спотове који Трампа приказују у негативном светлу.

Шапчани трећи пут бирају одборнике за нови сазив локалног парламента. Од укупно 100, гласа се на пет бирачких места. Из Градске изборне комисије је речено да гласање протиче без проблема и неправилности, уз поштовање превентивних епидемиолошких мера. Бирачка места биће отворена до 20 часова.

У трећем колу Ролан Гароса, Новак Ђоковић ће играти против Колумбијца Данијела Галанома. Очекује се да меч почне између 16 и 17 часова.

Уредник и водитељ:Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво