База података ретких болести за цео Балкан

Са радом је почела балканска база података ретких болести, регионални пројекат у који су укључене Хрватска, Република Српска, Црна Гора, Северна Македонија и Србија. Осим претраживача информација о болестима, постоје форуми за пацијенте и лекаре. За нашу емисију ће говорити  координаторка пројекта Бојана Миросављевић.

У години када Медицински факултет у Београду обележава век постојања, лекари Србије добијају часопис под називом "Српски медицински часопис Лекарске коморе". Излазиће четири пута годишње на српском и енглеском језику. О часопису нам говори главна уредница проф. др Нела Пушкаш.

Срби за Србе је хуманитарна организација која је настала првенствено као идеја српског народа у расејању да помогне социјално угроженим вишедетним српским породицама широм Балкана. Уз слоган "Деца су наша будућност"  до сада су прикупили и уплатили сиромашним породицама више од пет милиона еура. Гост у студију биће Игор Рашула, председник организације за Србију.

Срби у Словенији организовали су прву манифестацију након почетка пандемије. Раде Бакрачевић, редседник Штајерске заједнице, најавиће и неке наредне активности.

Кроз школу иконописања откривате богатство српске средњевековне традиције и културно- историјског наслеђа.

Који стилови иконописа постоје и колико је тешко савладати цртање портретске иконе, али и сложенијих композиција, стајаћих фигура, као и технику позлате? На та питања ће нам одговоре дати гошћа у студију , иконописац Сузана Парента, професорка школе иконописања Ђуро Салај.

Уредник и водитељ Драгана Живојновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво