Мора ли дете са температуром на пцр тест?

Корона или прехлада код деце? Како разликовати симптоме? У ком случају се обратити доктору? Колико би дете требало да одсуствује из колектива након краткотрајне температуре? Ако су чланови породице потврђено инфицирани, упућује ли се и дете на тестирање? Саговорник: др Радмила Косић, педијатар.

Док је код нас епидемиолошка ситуација стабилна, уз неопходан опрез, у региону се коронавирус све брже шири, чак и у земљама које на почетку нису имале велике проблеме са новим вирусом, попут Грчке. Како је тамо у овом тренутку?

Међународни је дан права јавности да зна. Биће обележен и у Србији, уз неизбежно питање колико су наши грађани свесни да имају право на приступ информацијама од јавног значаја и са каквим захтевима из те, као и из области заштите података о личности, су се током пандемијске 2020. године, обраћали поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милану Мариновићу, који је наш саговорник.

И, нажалост, још једном, о безбедности у саобраћају. Недељама уназад, сведоци смо тешких саобраћајних удеса са великим бројем повређених и настрадалих. Зашто је то тако? Анализира директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић.

Током Магазина, најавићемо и нове емисије наше куће: „Радар" и „Хоћу да знам", које ће бити емитоване на Радио Београду 2.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво