Сејати само декларисано семе пшенице

Уочи почетка сетве пшенице, представници Министарства пољопривреде, као и стручњаци, апелују на пољопривреднике да сеју само декларисано семе и поручују да то није трошак него инвестиција. Поразни подаци говоре да се у сетви користи чак 60 одсто семена са тавана, што утиче на квалитет и варирање приноса хлебног зрна.

Род кукуруза у Топлици далеко је изнад просека што ће фармерима појефтинити производњу и обезбедити резерве хране за стоку.

Влада Србије донела је измене и допуне Уредбе о финансијској подршци пољопривредницима кроз откуп тржишних вишкова товне јунади у отежаним економским условима због пандемије корона вируса. Према тој Уредби право на финансијску подршку има привредни субјект који је откупио товну јунад од пољопривредних произвођача у периоду од 5-ог септембра до 30-ог октобра ове године. Финансијска подршка за пољопривредног произвођача је 20 хиљада динара по грлу.

Били смо у Ваљевској Каменици, на органској фарми младе Београђанке Селме Матановић која је напустила посао економисте и посветила се производњи здраве гране. На прелепом имању она развија производњу органског поврћа и воћа, уверена да је то начин да чини добро себи и својој породици, али и целом друштву. О изазовима у тој производњи за емисију Недељом за село говорила је и пројектант органске пољопривреде Весна Ракар.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво