Срушио се војни МИГ код Maлог Зворника

Очекују се званичне информације о стању пилота, после пада авиона двоседа „миг-21" Војске Србије у рејону села Брасина, код Малог Зворника. Авион се срушио јутрос око 9 часова,  током извршења редовног задатка. На лицу места су надлежни Војске Србије и министар одбране Александар Вулин, заједно са екипама Службе трагања и спасавања. Увиђај је у току.  Авион „миг-21", који се срушио јутрос, прегледан је у складу са свим процедурама и после прегледа је констатовано да је исправан и спреман за лет, саопштило је Министарство одбране.

Председник Александар Вучић разговара с турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Истанбулу. Уочи састанка, Вучић је рекао како је веома важно да Србија и Турска имају добру сарадњу.

Отказан је састанак Београда и Приштине на високом нивоу, који је требало да се одржи у понедељак у Бриселу. Најављено је да ће се одржати само техничка рунда разговора, и да Заједница српских општина неће бити тема. Председник Вучић  је рекао да Приштина неће разговоре, већ да им свет обезбеди независност. Он није могао да одговори да ли ће ићи на дијалог у Брисел, јер се ствари, како је истакао, мењају на дневном нивоу. У Бриселу кажу да су датуми и агенда искључиво у рукама две стране које преговарају. Портпарол Европске уније Петер Стано рекао је да је на Унији, као посреднику, само да омогући договор, и не намеће решења или коментарише процес.

Специјалци Еулекса упали су у канцеларије организације ветеране такозване Ослободилачке војске Косова, јављају приштрински медији. Ухапшен је председник тог удружења Хисни Гуцати. Акција Еулекса је покренута 24 часа пошто је у Специјални суд за злочине О-Ве-Ка одведен први оптужени припадник те организације, некадашњи локални командант и jедан од шефова обавештајне службе Саљих Мустафа. Прошле недеље непознати младић три пута донео документе у канцеларије ветерана такозване ОВК-а документе, који потичу из архива Специјалног суда.

У Србији је епидемиолошка ситуација стабилна, али и даље је неопходан опрез, понављају лекари. Епидемиолог Предраг Кон каже како треба пооштрити контроле спровођења мера. Кон је рекао да се од увођења мера надзора за грађане који су се вратили са летовања, до сада, електронским путем пријавило око 23 хиљада људи, од којих су 36-оро сумњиви случајеви. Повећава се број позитивних у неколико земаља Европе и света.

Српски тенисер Душан Лајовић  игра у четвртфиналу турнира у Хамбургу против Грка Стефаноса Циципаса.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Владимир Михајловић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво