Како јаче повезати матицу и дијаспору

У Матици исељеника и Срба у региону биће уручене награде „Растко Петровић“ за 2020. годину. Овогодишњи добитници су: Милутин Србљак из Риџвуда (САД), Душица Ивановић из Торонта (Канада), Зоран Богнар из Вуковара (Хрватска) и Љиљана Бањанин-Вукић из Франкфурта (Немачка). Годишњу повељу Матице за достигнућа у информисању добио је српски недељник „Новине“ из Торонта, а за достигнућа у музици ансамбл „Даница“ из Салцбурга. Пренећемо вам делић атмосфере са доделе награда.

Много је личности које спајају матицу и дијаспору. Вечерас говоримо о докторки Драги Љочић, првој жени лекару у Србији. Пројекат „Др Драга Љочић" подржала је Управа за дијаспору Министарства спољних послова. Први део пројекта је реализован у Београду, у Конаку кнегиње Љубице. Други део биће реализован у Швајцарској. Аутор пројекта је Анђелка Красојевић коју добро знате из српског радија „Младост" из Швајцарске.

У нашем „путовању у прошлост" чућете инсерт из емисије у којој је гошћа била оперска певачица, Снежана Савичић-Секулић.

Уредник и водитељ Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво