Вести на ромском језику

Гост Света Рома је Божидар Николић, председник Образовно- културне заједнице „Романипен“ из Крагујевца. Говори о изменама Правилника за педагошке асистенте и о стипендијама за ромске средњошколце.

Закон о компензацији жртвама присилне стерилизације у Чешкој ускоро би требало да се нађе пред посланицима у парламенту. Борци за права жена које су биле присилно стерилисане предали су петицију посланици парламента Хелени Валковој позивајући и остале народне посланике да што пре почну прво читање тог закона.

Савет Европе затражио је од словеначких власти да заштите српски језик. Препоруке Савета Европе односе се на доступност српског језика у предшколском и средњошколском образовању, као и на емитовање локалних радио и телевизијских програма на српском језику.

Поред српског језика, Савет Европе од Словеније тражи да приоритено препозна хрватски и немачки језик као традиционалне језике мањина на својој територији, обезбеди поштовање ромског језика и културе и ради на медијским сервисима на италијанском и мађарском језику.

Аутор емисије: Гордана Нешовић.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво