Други, преурањени, удар пандемије затекао Европу

Иако се други талас пандемије коронавируса очекивао крајем године, већина земаља света суочила се протеклих дана са великим растом броја новозаражених. Србија је, са падом броја заражених, једна врста оазе у Европи, али лекари упозоравају да нема места опуштању нити попуштању мера. Наш саговорник је Директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство др Јелена Беговић. Проверавамо ситацију у Великој Британији и Италији.

Конституисању новог сазива црногорске скупштине претходио је велики раздор међу опозиционим коалицијама које су смениле режим Мила Ђукановића. Какав се расплет на политичкој сцени очекује и да ли нова већина може да изнедри стабилну и функционалну владу у Подгорици питамо Бориса Раонића из Грађанске алијансе.

Амерички председник настоји да, пре избора 3. новембра, у Врховни суд постави своју кандидаткињу за место упражњено смрћу либералне иконе Рут Бејдер Гинсбург. О значају Врховног суда за амерички правни и политички поредак говори спољнополитички коментатор Милан Мишић.

Уредник и водитељ: Јелена Видић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво