Антитела на KОВИД 19 трају минимум једну годину

Ђаци у школама, нова студенткска година, грађани који се враћају из ризичних подручја и крај лета који ће довести до више времена проведеног у затвореном простору, - епидемиолошки су изазови пред нама. Зато је веома важно придржавати се мера заштите. О томе, са епидемиологом, проф др Браниславом Тиодоровићем. Чућемо и наше дописнике из потенцијално нових жаришта, Крагујевца, Зајечара и Новог Пазара, као и из Хрватске, у којој је нагло повећан број заражених корона вирусом.

Много је теорија и мишљења о трајању антитела након прележаног Kовид-а 19. Наша саговорница, др Марија Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије тврди да антитела трају бар годину дана.

Почела је четврта седмица школске године. Колико се поштују процедуре и правила? Колико је инфицираних ученика и запослених? Који су највећи изазови у организацији и извођењу наставе? То су нека од питања за помоћника министра просвете Милана Пашића.

Наредних дана биће обележен Светски дан планина. Повратак природи, у последње време, све више долази до изражаја. Које су занимљиве пешачке и планинарске туре по Србији, сазнајемо од Јелене Ковачевић из ПСК "Победа".

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво