Излазак из ковид режима не значи предах за здравствене установе

Као и у Србији, и у региону и Европи пажљиво се прати како на еподемиолошку ситуацију утиче повратак грађана са одмора и почетак школске године. Проверавамо стање у БиХ, Македонији и Немачкој.

Болнице ван ковид система добиле су препоруке да, појачаним ангажовањем, убрзано смање број пацијената који због короне месецима чекају на различите специјалистичке прегледе. О повратку у нон ковид режим рада говори в.д. директора КБЦ Звездара др Петар Сворцан.

Народна банка Србије недавно је усвојила сет мера које комерцијалним банкама дозвољавају лакше одобравање кеш и стамбених кредита. Који је циљ нових мера и какви се ефекти очекују питамо Дарка Стаменковића, генералног директора Сектора за контролу пословања банака.

Преговори о Брегзиту запали су у нов ћорсокак, због предлога британског закона о "унутрашњем тржишту" на чију штетност су указали не само ЕУ и опозиција у Вестминстеру већ и пет бивших британских премијера. Наш саговорник о Брегзиту је професор Дејан Поповић, бивши амбасадор у Лондону.

Са вама Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво