Крај летовања

Корона вирус свеобухватно је присутан у нашем животу ове године, и сви покушавају да некако уклопе своје навике, потребе и жеље са специфичном ситуацијом опасном по здравље. Ризик је већина наших уобичајених активности, посао, школа, изласци, и наравно, летовање. Нашим грађанима, који су отпутовали тамо где је то могуће, препоручено је да се што пре врате. У данашњој емисији чућете каква је актуелна ситуација у региону, где летује највећи број наших туриста, и шта ће бити са уплаћеним, а неискоришћеним туристичким аранжманима.

У Психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о терету перфекционизма. Живимо у времену тежње за савршенством и наметања високих стандарда. То феномен перфекционизма чини јако значајним и актуелним, а оне који покушавају да испуне перфекционистичке стандарде, константно фрустрираним, упозоравају психолози.

Више од половине младих особа из мултикултуралних средина јужне и северне Србије сведочило је неком виду вређања других на интернету од почетка епидемије Ковида-19, док је четвртина била мета дискриминације, показало је истраживање под називом Млади и дискриминација на Интернету, Удружења грађана „Монитор" из Новог Пазара.

О феномену дела мистеризоне италијанске списатељице која пише под псеудонимом Елена Феранте, годинама се воде занимљиве расправе. Након сада већ култне Напуљске тетралогије и њена нова књига "Лажљиви живот одраслих", објављена након пет година паузе, одмах је доспела на врх листе најчитанијих књига како у свету, тако и код нас.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво