Јован Кнежевић, атлетичар, атлетски тренер и судија

Гост 423. емисије је атлетичар, атлетски тренер и судија и професор физичког васпитања Јован Кнежевић. Најдубљи траг је оставио као тренер и професор. Под његовим стручним вођством стасало је око 260 првака Србије, 10-ак шампиона Југославије и 6 рекордера. Више његових ученика су постали врхунски спортисти, попут рукометаша Милета Исаковића и Веселина Вуковића. Створио је збор атлетских судија у Шапцу.

 

У емисији ће између осталог говорити: о васпитању у породици оца свештеника. Радним акцијама после Другог светског рата. Учешћу на слетовима за 1. мај и Дан младости. О пријемном испиту на ДИФ-у (Државни институте за фискултуру), првој генерацији професора: Ивану Смодлаки, Павлу Опавском, Милици Шепи, Славку Ивановићу, Воји Рајновићу, Бори Јовановићу, Ванди Стефановић... О свом раду као професору фискултуре у Београду и Шапцу. Како је од школске деце препознавао ко ће постати врхунски спортиста? О чувеном атлетском тренеру Јаши Бакову, и његовој догодовштини током Олимпијских игара у Токију 1964-те. Говориће и о Драгутину Лазаревићу-Цакану, првом Србину који је у скоку у даљ скочио више од 7 метара.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво