Филм, серије, музика

Филм "Седам хиљада душа" /Seven Thousand Souls/ редитеља Сањина Мирића, који живи и ствара у Прагу, освојио је још једну награду у низу - најбољи историјско/ратни филм на Филмском фестивалу у Сент-Винсенту у Италији.

Први фестивал на ком је приказан  филм био је  Фестивал у Насау УСА,  где је добио специјално признање. Филм је оцењен као "Оutstanding Excellence" и уврштен је међу 20 најбољих филмова. Освојио је и награду као најбољи документарни филм на фестивалу у Паризу. У наш програм ће се укључити књижевница Јелена Ћирић из Прага, која се први пут опробала и као глумица.

Главни уредник Драмског и серијског програма РТС-а Марко Новаковић, говориће нам о новим серијама наше куће које ће обележити ову сезону. Преко стотину премијерних термина за игране серије и разноврсност понуде радује гледаоце. Протеклог викенда већ смо имали прилику да погледамо прве епизоде криминалистичке ТВ серије "Мочвара".

Филм "За педаљ виша" (Two Inches Taller) је финалиста на међународном фестивалу дечијих медија Дитиако у категорији за најбољи кратки филм. Гост у студију биће наш колега Иван Вељковић који је аутор музике награђеног филма.

Бојана Димковић, наша данашња гошћа, води разноврсну каријеру као пијанисткиња, чембалисткиња и предавач. Тренутно је запослена на клавирском одсеку Факултета уметности Универзитета у Нишу. Њени концертни аранжмани укључују извођења у Србији, Словенији, Црној Гори, Италији, Ирској, Великој Британији, Норвешкој и на Исланду. Као активни поборник нове и још неоткривене музике, Бојана је са својим супругом, баритоном Криштофом Шумањским објавила "Циклус песама Сергеја Борткевича", који представља први снимак ових дела.

Уредник и водитељ: Драгана Живојновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво