Промовисани нови официри Војске Србије: "Идемо даље у нове победе!"

У прве официрске чинове промовисана су 152 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.  Пиштоље са посветом, председник Александар Вучић уручио је најбољима у рангу, потпоручницима Огњену Златићу, Андјели Бигојевић и Младену Живковићу са Војне академије и Хажи Миодрагу Младеновићу са ВМА. Војска је важна институција у коју грађани имају највеће поверење, рекао је председник Александар Вучић. Најавио је да ће држава подићи плате и стандард припадника војске, да ће им обезбедити јефтине станове и услове да могу да стварају породицу и то у време када се у целом свету због корона вируса смањују примања и где је велика незапосленост. Промоција потпоручника Војске Србије због ситуације са корона вирусом одржана је, уместо испред Скупстине Србије, у кругу Војне академије, у касарни "Генерал Јован Мишковић" на Бањици. Ни ове године није се одустало од налета ваздухоплова, а на свечаности је први пут учествовала Коњичка чета Гарде Војске Србије.

Стејт департмент у годишњем извештају  констатује да се последњих година инвестициона клима у Србији  поправља и да је земља значајно напредовала. Оцењује се да се унапређене инвестиционе климе заснива на   макроекономским реформама, већој финансијској стабилности, унапредјеној фискалној дисциплини и процесу приступања Европској Унији , који представља подстицај за правне промене које унапредјују пословно окружење. Стејт департмент наводи  да је Влада Србије успешно  завршила трогодишњи стенд-бај аранжман са ЕМ-ЕМ-ЕФ-ом ,  да је напредовала за четири места на Дуинг бизнис листи Светске банке и како је сада  рангирана као 44 -та.

О евентуалном увођењу карантина за све грађане Србије који бораве ван земље, разматраће Кризни штаб на седници у понедељак. Епидемиолог Предраг Кон рекао је да не очекује карантин, али да ће се можда на штабу у понедељак то променити. Онда би у року од 48 сати они морали да се тестирају.За то, сматра, постоје бројна ограниццења, ссто знацци да сваки прелаз мора имати санитарну инспекцију која би издала рессење сваком дрззављанину Србије да мора бити у самоизолацији.Сада се деле упозорења на границама и повратници су свакако у самоизолацији, али без рессења, вецх са упозорењем.Др Кон предлаззе да самоизолација траје 10 дана за најмладје, како не би иссли у ссколу и вртицхе. Ситуација у школама, за сада је под контролом, тврди др Кон. 

У Србији се ове године очекује принос кукруза од око 8 тона по хектару што је за 7 до 10 одсто више у односу на прошлу сезону изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Он у интервјуу за еР-Те-еС каже каже да је род добар и у пољима на којима се гаје сунцокрет и соја, а подсећа да је и жетва пшенице у време епидемије корона вируса прошла далеко изнад очекивања. Због КОВИД - а 19 није било проблема са извозом воћа, али су странци отлазали раније планиране послове са нашим сточарима због чега је како тврди министар као подршка том делу домаће пољопривредне производње одобрен и државни интервентни откуп. 

У Битеф театру ће у 20 часова, извођењем представе "Долина Језе" у режији Штефана Кегија и копродукцији Римини Протокола и минхенског Камершпилеа, свечано бити отворен 54-ти Битеф пролог.До понедељка у Битеф театру и на Скверу Мире Траиловић, под слоганом "На ивици будућности", биће организоване бројне позоришне представе, стручне и научне трибине и разноврстан пратећи програм. 

Пројекцијом домаћег филма "Име народа" у режији Дарка Бајића, вечерас ће у Суботици бити отворен 27.-ми Фестивал европског филма.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво