Срећко Црногорац: постмилова Црна Гора

Две недеље после историјских избора у Црној Гори, страсти се још нису смириле. Црногорске патриоте најављују нове скупове за такозвану одбрану Црне Горе од нарастајућег српства. За нову Владу тврде да ће бити проруска и великосрпска и верују у чудо, које још може променити ствари.

Лидери три победничке коалиције,  медјутим најављују реформску и проевропску Владу. У Споразуму о принципима за њено формирање обећали су да неће мењати државне симболе, нити спољнополитички курс, али ће деполитизовати државне институције и пресећи њене коруптивне и мафијашке везе.

Они који су изнели изборну победу на литијама и својим плећима, помало страхују да ће и у постмиловој Црној Гори конце вући неко из сенке ко нема емпатије за "српску ствар".

Шта се,у ствари, тренутно дешава у Црној Гори, у ишчекивању нове Владе говори члан експертског тима носиоца победничке коалиције Здравка Кривокапића, филозоф и политиколог Срећко Црногорац.

Почео је тродневни позоришни фестивал Битеф, назван Пролог, као увод у онај прави, који је због пандемије одложен за наредну годину.

О овом специјалном издању Фестивала, о будућности позоришта у контексту пандемије, са Иваном Меденицом, уметничким директором и селектором Битефа, разговарала је Александра Гловацки.

Уредник и водитељ Ана Томашевић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво