Повећан број прегледа у ковид амбулантама

Смирује се коронавирус у Србији, али расте број оних који се јављају ковид амбулантама на први преглед. Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је у последња 24 сата било око 1.000 ковид прегледа, од којих чак 680 првих, што показује да није време за опуштање. Лончар је за следећу недељу најавио састанак са директорима болница које нису у ковид систему на којем ће се организовати њихов рад, како би највећи број пацијената који нису заражени, могао да настави лечење и дијагностику. На питање колико је потребно времена да се надокнаде прегледи, Лончар је рекао да ће покушати да раде и суботом и да се направи таква организација да се максимално искористе сви капацитети.

Епидемиолог Предраг Кон каже за РТС да се грађани и даље опуштају због пада броја регистрованих случајева и да без обзира на све апеле и даље се сасвим не поштују мере. Указао је да је тренутно ниска активност вируса, али да је он стално присутан. Кон је нагласио да је забележен и пораст акутних респираторних инфекција, што додатно повећава захтеве за преглед у ковид амбулантама, јер не могу да се потпуно разликују акутне респираторне инфекције и ковид.

Подгорички медији преносе да су носиоци три листе које су на парламентарним изборима у Црној Гори освојиле већину - Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић, потписали споразум којим су се, између осталог, обавезали да нова влада неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измене државне заставе, грба и химне. У Споразуму се наводи да ће нова демократска влада у Црној Гори одговорно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, укључујући и признање Косова, преносе подгорички медији.

Амерички председник Доналд Трамп номинован је за Нобелову награду за мир за 2021. годину. Дејли мејл наводи да је Трамп номинован само неколико недеља након што је посредовао у постизању споразума измедју Израела и Уједињених Арапских Емирата. Трампа је номиновао норвешки посланик Кристијан Тибринг-Гједе, који је похвалио америчког председника за напоре на решавању сукоба у свету.

Марера пропертиес купила је део Београђанке коју је Град Београд понудио на продају по почетној цени од 16 и по милиона евра. Продати део обухвата више од 19 хиљада квадратних метара пословних простора у тој згради. Та Компанија је саопштила да је свесна чињенице да је Београдјанка једно од обележја главног града.Поручује да ће уз максималну одговорност али и ентузијазам ући у пројекат реконструкције у вредности која не сме бити нижа од осам милиона евра.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво