У Бриселу, уз посредовање ЕУ, наставак разговора Београда и Приштине

У Бриселу је у току нова рунда дијалога Београда и Приштине на високом политичком нивоу. Председник Александар Вучић и премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти су у заједничкој изјави потврдили посвећеност европским интеграцијама и наставку разговора, саопштила је Служба за спољне послове Европске уније. Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ рекао је да такви разговори нису лаки, али да су учесници дијалога спремни да решавају проблеме и дођу до свеобухватног договора о нормализацији односа. 

Европосланица Тања Фајон изјавила је да српски парламент не представља шире српско друштво, да су разнолики парламент и слободни медији стубови демократије и како "многи сматрају да то у Србији недостаје".

Потпредседник Владе Небојша Стефановић изјавио је да је Тања Фајон још једном потврдила да отворено подржава странке опозиције у Србији, али не на основу објективних критеријума, већ због острашћености и паушалности, а под плаштом унапређења демократије у Србији. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је европској посланици да "држи руке даље од српске демократије" и додао да су легитимност српском парламенту у демократском процесу дали грађани Србије.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић дисквалификован је са Ју-Ес Опена пошто је у финишу првог сета дуела осмине финала са Шпанцем Паблом Карењом Бустом, случајно погодио линијског судију после изгубљеног гема. Жена је остала на земљи и тешко је дисала. Придигла се после реакције лекара, али су судије и супервизор одлучили да дисквалификују Ђоковића. Новак се извинио због инцидента и поручио да ће дисквалификација са турнира бити важна животна лекција. Ђоковић је остао без свих освојених АТП поена за Ју-Ес Опен ове године и без до сада освојене новчане награде, која је до пласмана у осмину финала износила 250 хиљада долара.

Епидемијска ситуација у Србији се стабилизовала, али је повећан број оних који се јављају у ковид амбуланте. У свету је од вируса короне заражено 27 милиона и 300 хиљада особа, готово 890 хиљада је умрло а излечило се 19 милиона и 300 хиљада. Најтеже стање је и даље у Сједињеним Америчким Државама, затим у Индији где је забележен нови дневни рекорд у броју инфицираних и у Бразилу. Британија бележи највише потврђених случајева за протекла 3 и по месеца, а министар каже да је влада изгубила контролу над здравственом кризом у земљи.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.

Продуцент Срдјан Манојловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво