Дијалог Београда и Приштине враћа се у Брисел

После постизања економског споразума у Вашингтону, делегације Београда и Приштине настављају дијалог под покровитељством ЕУ у Бриселу. Од нашег дописника чућемо које су теме на столу и каква су очекивања од сусрета.

Далиборка Уљаревић из Центра за грађанско образовање анализира постизборну атмосферу у Црној Гори, дан после великог митинга противника промене власти у Подгорици.

Фонд за науку Владе Србије ће први пут са девет милиона евра финансирати истраживачки рад на 59 пројеката којима руководе млади доктори наука у нашој земљи. Овај и друге програме подстицаја за научне раднике представиће др Милица Ђурић Јовичић, в. д. директора Фонда за науку.

Пре пет година на једној плажи у Средоземљу нађено је тело дечака Алана Курдија, који је са својом породицом избегао из Сирије. Организација Save the Children је поводом догађаја који постао симбол страдања на мигрантској рути упозорила да је, и пет година касније, посебно тешко стање деце избеглица у европским земљама. Наше гошће су Александра Мићић из Центра за интеграцију младих и Татјана Ристић из Save the Children.

Аутор: Јелена Видић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво