У Вашингтону почињу дводневни разговори делегација Београда и Приштине

У Вашингтону почињу дводневни разговори делегација Београда и Приштине о, како је најављено, економској сарадњи. Председник Александар Вучић и српска делегација представиће данас у Белој кући агенду економске сарадње која може потпуно да промени парадигму односа Срба и Албанаца на овим просторима, али ћемо знати да сачувамо национални интерес Србије ако неко покуша да у разговоре прогура теме које нису у складу с њим, изјавио је у Вашингтону директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да не очекује да на састанку представника Београда и Приштине у Вашингтону нашој делегацији буду постављени ултиматуми, као и да ће се пре свега разговарати о економским темама.

Шеф дипломатије Ивица Дачић поручио је да је Србија за договор и преговоре, али не и за ултиматум. Он је за Ер-Те-Ес истакао да се током припреме састанка говорило само о обликовању економског оквира, односно о инфраструктури, успостављању слободе кретања робе, људи и капитала, али да су изненађења могућа. Политички споразум није припремљен и косовско питање може бити решено само компромисом, нагласио је Дачић.

Специјални суд за ратне злочине такозване О-Ве-К позвао је једног од команданата те организације Агима Чекуа у својству осумњиченог. Он је за Коху потврдио да у Хаг путује 28-ог септембра. Чеку је комадант штаба О-Ве-Ка је био од маја 1999. године. Више пута је био хапшен у вези са оптужницом за ратне злочине, али је ослобађан.

Здравствени радници црвених зона ковид болница Клиничко-болничког центра Бежанијска коса, Опште болнице Младеновац, Института за ортопедију Бањица, ВМЦ-а и Клинике за анестезиологију обавестили су министра здравља Златибора Лончара о стању у тим установама и мерама које предузимају да се помогне ковид позитивним пацијентима. Лончар је поручио да нема опуштања у борби са вирусом корона и да је неопходно ригорозно споровођење мера које су на снази.

Лидер Грађанског покрета Ура Дритан Абазовић изјавио је за Први програм Радио Београда да би наредних дана требало би да почну разговори о експертској влади и да је то оно што грађани Црне Горе очекују. Како каже, доста је било кампање, ствари сада морају да се конкретизују зато што грађани желе конкретне резултате.  Грађанима региона шаље поруку да нема разлога за бригу и додаје да му се чини да је регион трагичније доживео пораз ДПС-а него сама Црна Гора. Десило се нешто добро, десио се демократски искорак и биће све у реду, поручује Абазовић

Агенција Мудис потврдила је у годишњем извештају оцену кредитног рејтинга Србије и задржала позитивне изгледе за његово даље повећање. Министар финансија Синиша Мали изјавио је да пандемија ковида 19 није нарушила јавне финансије наше земље, као и да је вест о задржавању кредитног рејтинга најбоља потврда тога.

Кремљ је одбацио оптужбе да је одговоран за тровање опозиционог лидера Алексеја Наваљног и истакао да нема никаквог основа да због тог случаја Русији буду уведене санкције. Москва упозорава остале земље да не доносе преурањене закључке. Немачка влада саопштила је јуче да има "необориве доказе" да је Наваљни отрован новичоком, нервним агенсом за који се верује да се производи у Русјии.

Наша фудбалска репрезентација од 20 часова и 45 минута у Москви игра против Русије, прву утакмицу у групи 3 „Б" Лиге нација. Три дана касније уследиће дуел са Турском у Београду.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Реља Трајковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво