Ноћ на 33 обртаја

Легендарни британски гитариста Питер Грин по многима представља централну фигуру другог великог таласа британског блуза. Његова гитара звучала је често попут виолине, а био је најпознатији по јединственом и непоновљивом звуку свог Гибсон Лес Пола.

- Он има најслађи тон који сам икад чуо, он је једини од чијег ме свирања облије хладан зној - говорио је за Грина Б. Б. Кинг.

Каријеру је почео 1967. године, заменивши Ерика Клептона у групи Bluesbreakers. Групу  Fleetwood Mac основао је годину дана касније. После одласка из бенда1970. године, Грин је свирао с разним музичарима и бендовима и развијао самосталну каријеру.

У Ноћи на 33 обртаја слушаћемо најпознатије композиције Питера Грина и сазнати занимљиве податке о овом славном гитаристи.

У свет музичких прича воде вас Тања Гајовић и Роберт Немечек.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво