Како ђацима првацима олакшати почетак школске године

Близу смо почетка школске године. Сад већ имамо јаснију слику како би се настава од 1-ог септембра могла одвијати. Судећи по томе, психолози ће имати доста посла како би помогли и ђацима и наставницима да се оријентишу у новим околностима. Посебан изазов биће организовање наставе за прваке. О томе ћемо разговарати са психологом у Основној школи „Лазар Саватић” Бранком Тишмом.

Њихове деке и баке, посебно они који су у домовима за старе, већ дуго живе у својеврсној изолацији. Има ли назнака да би ускоро могли да виде своје најмилије и како су се у овим установама снашли током другог таласа короне ? То ћемо питати председника Удружења приватних домова за старе, Радослава Миловановића.

Ситуација у Белорусији, после председничких избора, прилично је узаврела. Свакодневни су протести грађана,  Запад већ прети новим санкцијама, а ни односи са Русијом нису идилични као некад. Саговорник нам је бивши амбасадор у тој земљи, Срећко Ђукић.

Климатске промене добиле су ново убрзање. Распао се последњи нетакнути глечер на канадском Арктику. О дугорочним и краткорочним последицама разговараћемо са стручњаком за климатске промене, Данијелом Божанић. 

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво