Када је време за "дигиталну цуцлу"?

Призор беба које седе у колицима и у ручицама држе мобилни телефон или таблет, нетремице гледајући шарене слике које им се смењују пред очима и слушајући музику или гласове који долазе из тих уређаја - одавно није новост. Штавише, рекло би се да је такав начин забављања мале деце - о одраслијој и да се не говори - постао нешто потпуно уобичајено, део свакодневице многих породица. Здравствени радници и психолози одавно упозоравају да прерани контакт малишабна са дигиталним светом није добар за њихов и психички и физички развој, посебно за развој моторике, али родитељи као да губе битку, у том смислу, у пребрзом и презахтевном свету око нас, па се сада мир у кући са дететом "купује" садржајима на мобилним апаратима. Најновији покушај давања упутстава свима који су у контакту са малишанима да би се нашао баланс између потреба развоја деце и захтева савременог времена биће на wебинару "Дигитална цуцла" који у среду организује ЕУ Инфо Поинт у Нишу, а то је само један од пет сличних догађаја на интернету у њиховој организацији који носе заједнички назив "Дигитални имунитет", а бавиће се сазревањем младих у дигиталном окружењу. Више детаља рећи ће нам Данијела Вучић, менаджерка Еу Инфо Поинт Ниш, а и вама ћемо у "Питању јутра" понудити да прокоментаришете да ли је добро што су бебама и малој деци мобилни телефони и таблети постали прве играчке.

У Јуратњем програму, уз све најновије и најважније информације, посебно о борби са вирусом, представићемо и програм „Снажно зелено" - подршка неформалним групама за заштиту животне средине и одрживи развој заједница, који реализује организација Млади истраживачи Србије, позваћемо вас да се - ако желите - пријавите на фото-конкурс Културног центра Зрењанин „КаКО-ВИДим живот у време пандемије", а можда ће на неку од фотографија залутати и која лисица, које су ових дана примећене на ширем градском подручју тог банатског града, о чему нам јавља наш дописник. 

Попићемо и по чашу старинског напитка боза, наравно не устима, него ушима, у причи која нам стиже из Шапца о чувеној породици Ернеки, посластичарима без премца.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво