Хоћете ли се ове године вакцинисати против сезонског грипа?

"Институт Торлак је после 15 година произвео нову вакцину против сезонског грипа, TorVaxFlu. Од четрнаест земаља, које су учествовале у пројекту Светске здравствене организације, само су Србија, Бразил и Вијетнам успеле да направе ту вакцину. Наша вакцина, која је на провери у Агенцији за лекове и медицинска средства, је тровалентна, садржи два типа А и један тип Б вируса. Када стигне одобрење Агенције, следи регистрација, а најесен ће почети имунизација, не француском, већ домаћом вакцином, која је намењена популацији од 18 до 65 година." Ово саопштење угледног домаћег института обрадовало је многе који памте значај те институције и који највише поверења имају у, конкретно, вакцине направљене у нашој земљи, а посебно зато што лекари то саветују да не би дошло до додатних компликација због опасности од вируса корона, која неће скоро минути.

У Јутарњем програму ћемо више о томе чути од в.д. директорке Института "Торлак" др Вере Стојиљковић, а у рубрици "Питање јутра" са вама ћемо разговарати баш на тему коју смо истакли и у наслову - хоћете ли се ове године вакцинисати против сезонског грипа, али и против вируса корона, уколико вакцина стигне до краја године.

Говорићемо и о томе зашто је веч дуго јул црни месец за мотоциклисте на друмовима у нашој земљи; зашто Удружење промотера и тикетинг агенција у Србији поручује надлежнима "наша индустрија је на издисају" молећи за помоћ државе; какве су креативне програме за најмлађе и овог, чудног, лета припремили у Музеју афричке уметности у Београду; како се, у истим околностима, одвијају програми ариљског фестивала АРЛЕММ те како већ сада можете да планирате садњу сопственог хлада на јесен.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво