Преминула породиља у Нишу

Двадесетседмогодишња породиља која је била на респиратору, а која је јуче изгубила бебу одмах по рођењу, преминула је у Нишу. Она је у болницу примљена с претпоставком да је заражена коронавирусом, али тестови, који су рађени неколико пута, показали су да је негативна. Помоћник директора те установе Радмило Јанковић је рекао да су лекари нишког клиничког центра урадили све што су могли. У ковид болници у Нишу је 17-оро деце и две труднице. У јединици интензивне неге је више од 60 пацијената.

Епидемилошка ситуација у Србији је и даље нестабилна. Ванредна ситуација је проглашена у више од 30 градова и општина, од данас и у Прешеву. У Београду је у благом порасту број грађана који се јављају у ковид амбуланте. Поред Београда, највише новообоелих од „ковида-19" регистровано је у Шапцу, Новом Саду, Краљеву, Крагујевцу.

Први круг консултација о формирању нове Владе Србије завршен је разговором председника Србије Александра Вучића са представницима изборне листе "Александар Вучић - За нашу децу". Потпредседник СНС-а Милош Вучевић изјавио је после консултација да су затражили мандат за састав нове владе. Вучевић каже да је било речи и о другим актуленим темама: борби против вируса корона, економским изазовима и Косову и Метохији. Председник Александар Вучић је на свом Инстаграм профилу написао да је разговор са изборним победницима протекао у атмосфери анализе планова из иницијативе „Србија 2025'". Вучић истиче да је политика суштина, а не математика, али и да борба за народне интересе мора да буде најважнији задатак за победнике. Консултацијама са Вучићем присуствовало је петоро функционера Српске напредне странке, али и челници партија- коалиционих партнера.

Преговори Владе Црне Горе и епархије Српске православне цркве окончани су без резултата. Премијер Душко Марковић тврди да је исход такав упркос бројним уступцима које је направио експертски тим владе која је предложенијм новим чланом 63, Закона, прихватила да искључи могућност да верске објекте може корисити било која верска заједница, осим Митрополије црногорско-приморске и других епархија Српске православне цркве у Црној Гори. Једини захтев владе био је регистрација свих цркава и верских заједница, па и Српске православне цркве и њених епархија, по слову закона, рекао је Марковић.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво