А шта да раде уметници?

Пандемија Ковида-19 за пола године је променила свет у којем живимо. Туризам какав смо познавали до 2019. године више не постоји и питање је када ће се поново вратити на ниво од пре појаве најновијег коронавируса. Заједно с туризмом, највише је страдао ваздушни саобраћај. Губици у ове две области мере се десетинама милијарди долара. Озбиљно је погођен и професионални спорт широм света. Бројне су области које су погођене пандемијом, али некако се најмање говори о уметницима и запосленима у области културе који такође сносе тешке последице јер немају могућности да се послом који им доноси хлеб на сто.

У покушају да мало олакшају озбиљну ситуацију у Србији културни радници основали су Фонд солидарности за самосталне уметнике, и то ће бити једна од тема у нашем јутарњем програму. Питаћемо и слушаоце колико су култура и уметности важни за идентитет једног народа и државе.

Наравно, говорићемо и о здравственим аспектима актуелне ситуације у Србији. Поред информација о Ковиду-19, говорићемо и о платформи ДокТок која преко интернета спаја пацијенте и лекаре.

Као и сваког јутра, чућемо приче из целе Србије и информисати вас о свим важним догађајима у земљи и свету.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво