"Светионик знања" поново обасјава пут младима

"Светионик знања" је већ традиционално такмичење 60 средњошколаца, ученика трећих и четвртих разреда, из петнаест градова у нашој земљи које организује Асоцијација за афирмацију културе. Осмишљен је тако да средњошколци, уз стручну помоћ ментора, раде у тимовима на припреми пројеката у мекој од пет понуђeних области - екологија, спорт, туризам, култура и друштвена одговорност - у циљу унапређења заједница у којима живе, личног професионалног усавршавања, развијању потребних вештина у неформалном образовању попут пословне комуникације, пројектног менаџмента, организовања тимског рада и писања пројеката. "Светионик знања" је и велика школа пријатељства, а конкурс за пријаву ученика отворен је до 17. јула. Тим поводом наша гошћа биће Маја Рубин, пројектна менаџерка такмичења.

У Јутарњем програму и о:

- образовању и удруживању жена на селу - напредак у тој области донеће добра и селима, и пољопривреди, али и самим женама и поправљању њиховог положаја; биће ово тема и контакт дела нашег програма, "Питање јутра";

- почетку примене новог Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад ради спречавања појаве и ширења заразне болести који уређује које су дужности и обавезе и послодаваца и запослених у актуелној ситуацији борбе са вирусом корона - истраживали смо које су најважније одредбе и колико је реална њихова пуна примена.

Бележимо и реакције на најаву да ће за десетак дана чувена Аја Софија од музеја поново постати џамија, а осврнућемо се и на велику кризу у којој се налази Ватерполо клуб "Партизан" која је додатно заоштрена због епидемије короне.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво