Таблет рачунари за ромске малишане

У оквиру пројекта „Брзи одговор на кризу изазвану епидемијом вируса ковид 19 у ромским заједницама“, Центар за едукацију Рома и етничких заједница (ЦЕРЕЗ) поделиће 200 таблет рачунара ромским малишанима који похађају основну школу. Поклону се могу надати ђаци из Београда, Крагујевца, Врњачке Бање и Бујановца. Гост Света Рома је менаџер пројекта Љуан Коко.

На састанку министра за рад, запошлјавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и директорке Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), Даниелом Функе, разговарано је о досадашњој сарадњи у области економских миграција, социјалне заштите, инклузије Рома и запошлјавања. Сарадња је оцењена као добра. Најављени су и нови пројекти до 2021.године.

Емисију воде Уна Бериша и Јелена Тејић.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво