Ванредна ситуација у 18 градова и општина

Због погоршаног епидемиолошког стања у Србији, до сада је 18 општина и градова увело ванредну ситуацију, која подразумева предузимање посебних мера за спречавање ширења вируса корона. Данас су још две општине увеле ванредне мере - Брус и Чајетина, што су претходно већ учинили Богатић, Владичин Хан, Лучани, Прибој, Ужице, а раније и Београд, Нови Пазар, Тутин, Крагујевац, Врање, Ивањица, Шабац, Чачак, Краљево, Ариље и Пожега.

Због попуњености капацитета у Београду од данас је и Ортопедска болница Бањица ушла у ковид систем. Директор клинике доктор Зоран Башчаревић је рекао да су први пацијенти већ примљени у ту установу.

Руководилац Дечје клинике КБЦ "Др Драгиша Мишовић" докторка Оливера Остојић, рекла је да је на тој клиници смештено 20 малишана који су ковид позитвни, а да је једно дете на кисеоничкој терапији. За РТС је изјавила да је клиничка слика, коју развијају деца у овом налету, озбиљнија него у претходном периоду и сличнија клиничкој слици одраслих.

Две особе су погинуле у пожару који је избио у фабрици "Котекс Вискофан" у Новом Саду, потврђено је РТС-у у Хитној помоћи. Како је саопштио МУП, пожар је избио јутрос око девет часова, а у гашењу учествује 20 ватрогасаца са осам возила. Већина радника је на време изашла из погона, а неколико њих се нагутало дима. У фабрици у Приморској улици на Клиси производе се црева за месну индустрију.

Данас је почела исплата треће минималне зараде за милион 42 хиљаде 114 радника у Србији, у износу од 31 милијарду динара. За укупно три минималне зараде држава је издвојила 800 милиона евра, а уз друга давања и ослобадјање од пореза привреди и градјанима је помогла са укупно 2,3 милијарде евра. Министар финансија Синиша Мали каже да је тешко проценити колико ће здравствена криза потрајати и да су кључни изазови да се очувају радна места, и јавне инвестиције у инфраструктуру задрже на задовољавајућем нивоу.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво