Због повећаног броја оболелих, Штарк Арена привремена ковид болница

Због повећаног броја оболелих, од данас Штарк Арена постаје привремена ковид болница са 500 кревета. У Београду је од данас обавезно ношење заштитне маске у јавном превозу. За непоштовање одлуке предвиђена је новчана казна од 5.000 динара. Данас је одржан још један састанак министра здравља са директорима ковид болница. Полиција ће контролисати да ли заражени пацијенти који се лече у кућним условима, поштују меру самоизолације, најављује министар Златибор Лончар.

Од данас је и у Пожеги на снази ванредна ситуација. Због епидемиолошке ситуације, до сада је проглашена у Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Шапцу, Чачку, Ариљу, Краљеву, Београду.  У Новом Пазару се ситуација  стабилизује. Тренутно је у Општој болници 330 ковид пацијената, на респиратору осам особа.  Ветеринарски специјалистички институт Краљево од данас поново ради анализе узорака потенцијално заражених на Цовид 19.

Грчка је од 6 ујутру затворила границу за држављане Србије. Разлог је лоша епидемиолошка ситуација у нашој земљи. Одлука важи до 15. јула, када ће је поново разматрати. Уз посебну дозволу, у ту земљу могу да путују  само они који имају неодложна посла. Српски туристи који су већ у Грчкој, моћи ће да искористе аранжман до краја.

Председник Србије Александар Вучић састаће се у четвртак у Паризу са француским председником Емануелом Макроном, потврђено је Тањугу у кабинету председника Вучића. Два председника разговараће у Јелисејској палати о евроинтеграцијама Србије, Косову и Метохији и односима две земље. Биће то први у низу састанака председника Вучића, пошто је већ за наредни дан, петак, заказан видео самит о косовском питању, у организацији Париза и Берлина, а за недељу је најављен састанак председника Вучића и премијера привремених косовских институција Авдулах Хоти на новој рунди дијалога уз посредовање Европске уније.

На парламентарним изборима у Хрватској, владајућа ХДЗ освојила је највише гласова и у Сабору би требало да има 67 мандата. Аналитичари процењују да је резултат партије премијера Андреја Пленковића бољи од очекиваног, док је коалиција Рестарт, предвођена СДП-ом, подбацила у односу на прогнозе, освојивши 41-дан мандат. Међу 151-дним послаником у десетом сазиву Сабора, наћи ће се и три представника Самосталне демократске српске странке.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво