Грчка затвара границу за путнике из Србије

Иако се очекивало да током летњих месеци ослаби активност корона вируса, то се није догодило. Не само да вирус не слаби, већ и не бира узраст. Све је више младих заражених. Од почетка епидемије ковидом-19 је у Србији заражено 15.829 људи. До сада је од последица вируса преминуло 306 особа. У 10 општина и градова је на снази ванредна ситуација. Из Кризног штаба апелују на грађане да озбиљно схвате ситуацију и да се придржавају свих мера.

Грчка ће од сутра затворити границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола. Амбасаду Србије у Атини званично је обавестио кабинет грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса да ће Грчка од сутра затворити границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна дозвола, изјавио је Тањугу министар спљних послова Ивица Дачић. Како је рекао, обавештење о затврању границе је стигло амбасади Србије у Атини из кабинета грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса.

"Упозоравамо грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке", истакао је министар. Додао је да ће грађани Србије који су као туристи већ у Грчкој моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

Светска здравствена организација објавила је да је у последњих 24 сата регистровано 212 326 нових сучајева ковида 19 у свету, што је рекордан пораст броја новооболелих у једном дану. Највећи скок заражених забележен је у Сједињеним Америчким Државама, Бразилу и Индији. Дневно, констатно умире од ове инфекције око 5 000 људи. Од почетка епидемије широм света вирусом корона заражено је преко 11 милиона људи, а преминуло је више од пола милиона особа.

У Хрватској се одржавају 10. парламентарни избори од стицања самосталности. Према подацима Државног изборног повереништва до поднева је гласало 18 одсто бирача. На изборима учествују 192 листе са 2 700 кандидата. Хрватски парламент има 151 посланика. Српска мањина има загарантована три посланичка мандата. Бирачка места се затварају у 19 сати, а први незванични резултати очекују се у 21 сат.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво