Јачи и од вируса

Није нам се дало да, онако како смо желели, заједно с вама, поштовани слушаоци, прославимо првих шездесет година постојања нашег заједничког радијског чеда, али идемо даље, то се од нас очекује. У жељи да сви из ове пандемије изађемо живи и здрави, покушаћемо да вам вратимо осмехе на лица, интересантним прилозима из разних области живота, јер чак и у ова лоша времена има оних који снимају нове песме, одржавају неке турнире, сликају, глуме. Може бити да је то нека врста њиховог одбрамбеног механизма, можда су и истински хероји, како год- наше је да то забележимо, уз ноте и музику на какве сте навикли суботом у овом термину.

Девојке с наше насловне стране, фудбалерке Спартака, вишетруке првакиње Србије и редовне учеснице Лиге шампиона, почеле су припреме за нову сезону 

Младе шампионе у бадминтону управо видимо на нашим сликама, а има још доста спортова у којима млади спортисти - под условима које налажу држава и кризни штаб - одржавају такмичења. Наша најуспешнија планинска бициклисткиња Јована Црногорац забележила је победу јуче у Новом Саду, на првом дану међународне Салкано МТБ трке. Стонотенисерке Новог Сада трећи пут узастопно освојиле су титулу најуспеђнијих у држави. Играју се мечеви полуфинача у боксерском плеј-офу првенства Србије. Надарена каратисткиња Марина Радичевић, иако већ власница бројних трофеја у категорији до 68 килограма, освојила је  први пут ласкаво знање најбоље сениорке Србије.

 

Чучемо, током поподнева, мало прилога из свих области света који нас окружује, зваћемо телефоном оне који су код својих кућа и поштују препоруке медицинских радника, у жељи да нас сви могући вируси мимоиђу у времену које долази. У овој емисији, као и обично, ведо, позитивно, у добом расположења, уз песме које волимо и неке драге личности које знамо са спортских терена и испод светлости рефлектора. Нисам баш по најсрећнијим околностима закорачили у 61. годину култне емисије `Време спорта и разоноде`, али даћемо све од себе да се не покаје нико ко се определио да време проведе уз овај програмски садржај Радио Београда 1.

Уредник и водитељ емисије је, већ четрнаест година, Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво