Комбајни у њивама

Пољопривредни произвођачи претрпели су велику штету од поплава које су погодиле добар део Србије. Страдали су малињаци и други засади воћа, поврће, као и ратарски усеви. Општинске комисије на терену утврдиће размере штете. Помоћ државе добиће само они којима су оштећене куће, док пољопривредна газдинства могу да рачунају на надокнаду само уколико су осигурали засаде и усеве.

Због обилних падавина током јуна касни берба вишања у околини Прокупља. Произвођачи кажу да је род добар, али не знају каква ће бити откупна цена.

Превише кише угрозило је производњу црвене паприке у лесковачком крају, а успорено је И брање поврћа у пластеницима.

У Војводини је настављена жетва јечма, а почела је да се скида и уљана репица. Приноси су око просека. Жетва пшенице требало би да почне наредне недеље, ако потраје топло време.

Због већег броја пољопривредних машина на путевима, из саобраћајне полиције апелују на пољопривреднике да се држе прописа.

Уредник и водитељ: Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво