Оптужнице против Тачија и Весељија за ратне злочине

Специјализовано тужилаштво у Хагу поднело је предлог оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија, који се терете за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење. Оптужницу треба да потврди Специјални суд за злочине ОВК. О новим оптужницама разговарамо са председником скупштинског Одбора за Косово И Метохију Милованом Дрецуном.

Највећи српски аутопревозници упозоравају да неће опстати дуже од три месеца уколико им држава не помогне. Аутобуси саобраћају готово празни, а приходи покривају тек око 60 одсто трошкова. Наш саговорник је Горан Алексић, директор "Србијатранспорта".

Анализирамо како ће на тржиште нектетнина утицати одлука НБС да се учеше за кредит за куповину првог стана снизи на 10 одсто.

Пре пола године уведен је институт бесплатне правне помоћи. Ову услугу је тражило и добило више од 5000 Београђана, трећина укупног броја оних који су конкурисали у целој држави. Најмање захтева било је у сиромашнијим срединама. О про боно правној помоћи разговарамо са адвокатом Драгољубом Ђорђевићем.

САД и Русија у Бечу преговарају о споразуму о ограничењу атомског наоружања. Москва је спремна да продужи споразум. Вашингтон, међутим, захтева да се Кина укључи у споразум, а тиме и у контролу нуклеарног наоружања. Хоће ли бити новог СТАРТ споразума, питамо аналитичара Влада Радуловића.

Са вама је Јелена Видић.
    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво