„Црвено злато“ поново на цени

У Србији је, уз проблеме са кишом, почела берба малина. Род је смањен, али је зато цена ове године у складу са очекивањима произвођача- од 210 до 250 динара за килограм. Малинари се надају да ће та, како кажу, реална цена , вратити стару славу „црвеном злату“.

У Рачи је отворен погон за паковање меда, изграђен средствима Савеза пчеларских организација Србије, општине Рача и Владе Србије. О томе шта то значи за произвођаче меда, као и о пчеларству уопште разговарали смо са пчеларком Биљаном Томић из Јарковца у општини Сечањ.

У пет локалних самоуправа у Војводини почело је коришћење метео-станица које ће преко СМС порука упозоравати произвођаче на временске прилике седам дана унапред, али и на стање земљишта и евентуално присуство болести. Захваљујући томе, пољопривредници у општинама Сомбор , Инђија, Врбас, Бачка Топола и Суботица моћи ће да повећају приносе и смање трошкове производње.

Ступањем на снагу закона о робним берзама, продаја житарица биће убудуће могућа само преко регистроване берзе, што пружа додатну сигурност и пољопривредницима и извозницима.

Продаја вина, после застоја због ванредног стања, поново је кренула. Међутим, произвођаче вина и ракије из околине Александровца Младена Радосављевића и Михаила Гајића уназадио је град који је пре неколико недеља нанео велику штету њиховим виноградима и засадима воћа.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво