Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у посети Београду

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров данас је у Београду. Госта из Русије на аеродрому Никола Тесла дочекао је министар спољних послова Ивица Дачић. У Председништву Србије Лавров је разговарао са председником Србије Александром Вучићем. Министар спољних послова Руске Федерације Дергеј Лавров је рекао да Русија не мења став и подржаће сваки договор Београда и Приштине у складу са резолуцијом 12 44, Међународним правом и да решење мора бити потврђено у Савету безбедности Уједињених Нација. Председник Вучић је нагласио је да у разговорима о јужној покрајини предстоји тежак период, али да ће Србија умети да заштити државне интересе без обзира на цену коју ће морати да плати.

О Косову и Метохији било је речи и јутрос на састанку председника Вучића и српског члана Председништва БиХ Милорада Додика. Састанку су присуствовали и председница Републике Српске Жељка Цвијановић и председник Владе Српске Радован Вишковић. Председник Вучић изјавио је да је саговорницима из Републике Српске пренео да по питању Косова и Метохије Србија има своје принципе и интересе од којих неће одустати, без обзира на то какви буду били захтеви било које стране. Вучић је рекао да ће Србија помоћи Републици Српској уколико буде имала проблема са ликвидношћу, иако они то нису тражили.

Предизборна тишина, уочи парламентарних, покрајинских и локалних избора, почиње вечерас у поноћ и траје до затварања бирачких места у недељу, 21. јуна у 20 сати. Биралишта се отварају у недељу у 7 часова ујутру, а затварају у 20. На парламентарним изборима учествоваће 21 изборна листа, право гласа има 6 милиона 583 хиљаде 665 грађана Србије, који ће своје бирачко право моћи да искористе на 8 хиљада 385 бирачких места.

Будући средњошколци полагали су завршни испит из математике, а ученици  кажу да је тест био лак и да нису имали много потешкоћа при раду.  Државни секретар у Министарству просвете Душан Кићовић навео је да је други дан полагања завршног испита протекао добро и да је одзив ученика задовољавајући. Кићовић је истакао да ће за све оне који имају здравствених проблема и који нису били у прилици да изађу на полагање тестова, бити обезбеђен августовски рок. Осмаке сутра очекује комбиновани тест, који укључује историју, географију, физику, хемију и биологију.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Продуцент Љубинка Добриловић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво