Да ли прети заоштравање протеста у САД?

Колико су поделе у америчком друштву непремостиве? Како ће председник Доналд Трамп проћи кроз једну  од највећих криза свог мандата?

Сједињене Америчке Државе суочиле су се са таласом протеста, после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, приликом хапшења због сумње да је користио фалсификовану новчаницу. Демонстрације су ескалирале након што је полицајац, одговоран за Флојдову смрт, оптужен за убиство из нехата. Велики део јавности сматра да је оптужница преблага и да постоје докази за убиство првог степена. Протести су често били насилни, а дошли су и до самих обода Беле куће. Аналитичари верују да је убиство било само иницијална каписла и да демонстранти, осим на расне, желе да укажу и на политичке и економске поделе у друштву.

О узроцима протеста и могућим последицама по америчко друштво говори Милан Крстић, асистент на Факултету политичких наука и уредник портала Амерички избори.

 Уредник и водитељ емисије је Никола Денчић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво