Седамдесет милиона евра од ЕУ

Европска унија је определила 70 милиона евра бесповратних средстава Србији у оквиру првог дела ИПА програма за ову годину, а финансијски споразум је потписан у Палати Србија, у присуству председника Александра Вучића. Споразум су потписали министар за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације Европске  уније у Србији Сем Фабрици. Церемонију је, путем видео линка, пратио и европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи. Председник Вучић је захвалио Европској унији и државама чланицама на средствима која издваја за Србију, јер тај новац, истиче, много значи Србији, тим пре када се зна да државе тај новац нису морале да упуте нашој земљи. Додао је да већи економски раст у односу на прошлу годину не би био могућ без помоћи Уније. У фокусу првог дела ИПА програма за 2020-ту годину су локални развој, конкурентност и запошљавање. Наша земља би требало, да до краја године, добије још 98 милиона евра бесповратних средстава.

У Београду је у току међународна конференција "Свет после корона вируса", која се одржава у оквиру иницијативе "Београдски стратешки дијалог". Како су најавили организатори, кроз три тематска панела биће посвећена анализирању геополитичких, економских и здравствених аспеката пандемије корона вируса. Председник Србије Александар Вучић је у уводном излагању поручио да је пандемија вируса корона донела изазове какве свет до сада није видео. Нагласио је да би требало пратити моделе опоравка најмоћнијих држава света, и пажљиво сагледаватиситуацију у глобалним односима.

Министар спољних Ивица Дачић је, на свечаној церемонији, уручио кључеве три стана избегличким породицама у Бачком Петровцу, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма. У првој фази Потпројекта 5 овог програма, за станове у Бачком Петровцу издвојено је око 125 хиљада евра, а његова укупна вредност износи 52 милиона евра. Дачић је подсетио да су до сада станови уручени породицама и у Ваљеву, Зрењанину, Нишу, Новом Саду, као и многим другим општинама, и нагласио да подршка Владе неће изостати ни у наредном периоду.

Почело је припремно рочиште Нинославу Јовановићу, у јавности познатом као Малчански берберин, после померања од сат времена због тога што је оптужени затражио изузеће заменика тужиоца. Рочишту, које је затворено за јавност присуствују и родитељи 12-годишње девојчице из Сувог Дола коју је Нинослав Јовановић отео крајем прошле године. Они су изјавили да
 очекују осуђујућу пресуду, и сматрају да је, да би сви родитељи могли да буду мирни, максимална казна адекватна за Јовановића.

После два и по месеца паузе данас се наставља фудбалска Суперлига Србије. До краја је остало да се одиграју још четири кола, а Црвена звезда би већ вечерас, у случају да савлада Рад на Бањици, могла да обезбеди трећу узастопну, укупно 31-ву, шампионску титулу. Утакмице ће
се играти без публике, а састају се Инђија - Спартак, Војводина - Чукарички и Рад - Црвена Звезда.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Иван Маринковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво