"Магија је у рукама наставника"

Још три дана траје пријава за конкурс за избор најуспешнијих наставника и сарадника у настави на даљину током трајања борбе против епидемије вируса корона у нашој земљи. Лепог назива, "Магија је у рукама наставника", конкурс је до сада привукао пажњу многих, више стотина је већ и пријављених, а повећан је и наградни фонд за најбоље. У разговору са Денизом Хотијем из Организације за развој каријере и омладинског предузетништва "Конектинг", која је заједно са НАЛЕД-ом и покренула конкурс, позваћемо да се искористе и последња три дана за пријаву кандидата.

Последњи петак у мају широм света, већ више од 15 година, обележава се као Дан комшија. Све је почело још 2000. када су Парижани иницирали да се један дан у години посвети онима који су нам, уз чланове домаћинства, најближи, а које често уопште не познајемо због нарастајуће отуђености међу људима. Јутарњи програм ће се обележавању тог дана придружити тако што ћемо вас у редовној рубрици "Питање јутра" позвати да нам кажете - да ли се у овим тешким данима, који срећом полако остају за нама, додатно потврдила знана чињеница да добар комшија значи више од рођака? Али и - да ли ће икада престати да важи овдашња изрека "да комшији цркне крава"?

Придружићемо се и прослави Међународног дана светлости, која већ трећу годину и код нас скреће пажњу на значај светла у нашим животима, физички, али и метафизички и уметнички. Народна библиотека Србијје организује он-лине конференцију "Види светлост. Аватар" коју ће најавити модераторка Милена Ђорђијевић.

Чућете више и о томе зашто путно осигурање за одлазак и боравак у иностранству не покрива случај обољевања од Covida-19, како напредује изградња постројења за прераду отпадних вода у Лесковцу, као и о узгоју јагода у шабачком крају.

Разговараћемо и са Драгом Делићем, аутором књиге "Портрети српских индустријалаца" коју је управо објавила издавачка кућа "Свет књиге" у Београду.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво