Рапорт из Бразила, тренутно највећег жаришта коронавируса

COVID 19 се преселио на јужну хемисферу. Најцрња статистика стиже из Бразила. На тасу ваге која одмерава штету од епидемије и заустављања економије тамошњи званичници су се приклонили првој. Од нашег саговорника сазнаћемо како изгледа живот у земљи у којој свакодневно оболи више десетина хиљада људи.

У међувремену у већини светских лабораторија ради се на добијању вакцине. Реч је о процесу који није ни лак ни јефтин. Зашто рад на новим медикаментима толико кошта и шта нам у том смислу говори податак да је цена  новог лека за спиналну мишићну атрофију, од које пати мала Софија Маркуљевић, 2,1 милон долара? Одговор тражимо у Удружењу произвођача иновативних лекова.

Домаћа пољопривреда ће, по свој прилици, доста безболно пребродити ову кризу. Стручњаци очекују да у свету порасте интересовање и за сировине и за прерађене пољопривредне производе из Србије. Да ли ће ту судбину делити и произвођачи цвећа и украсног биља, које је епидемија зауставила у врло незгодном  тренутку? И то је једна од тема магазина.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво